top of pageIk ben Annemarie Laseur en ben 46 jaar oud, gehuwd en moeder van 3 zoons (21, 19 en 14 jaar). 


Jarenlang heb ik in de Retail gewerkt. Ondanks het plezier in mijn werk en de uitdagingen die ik opzocht, miste ik passie. Daar kwam ik na de geboorte van mijn oudste zoon weer mee in contact. Hij moest ingeschreven worden op een basisschool en daar hoorde ook het oriënteren op scholen bij. Ik werd geraakt door de liefde en warmte waarmee één leerkracht, die later mijn collega zou worden, vertelde over haar werk. Het raakte me zo dat ik besloot mijn kinderdroom te vervullen. Met twee jonge kinderen heb ik mijn baan opgezegd en ben me gaan omscholen tot leerkracht basisonderwijs. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt heb gehad. 


Eenmaal voor de klas merkte ik dat ik vooral 'moeilijke' groepen uitdagend vond. Als snel ben ik de Master Special Educational Needs (SEN) gaan doen om kinderen met extra onderwijsbehoeften beter te kunnen begeleiden. Ik ben afgestudeerd als specialist leren (remedial teaching & dyslexie specialist) en specialist begeleiden (intern begeleider). Daarna heb ik meerdere jaren op verschillende scholen gewerkt als intern begeleider en remedial teacher. Sinds 2012 heb ik mijn eigen onderwijs en coachinspraktijk. Aanvankelijk voor begeleiding van individuele leerlingen maar de laatste jaren train en coach ik voornamelijk (school)teams.

"Het gaat er niet om of je iets wel of niet kan, maar welke stappen en vaardigheden nodig zijn om iets te leren".


Ik laat me hierbij inspireren door Carol Dweck, een bekende Amerikaanse psycholoog die onderzoek doet naar de invloed van de mindset.

bottom of page