top of page

Werken met de gevoelsverkenner®

Wat een mooie reis mocht ik onlangs maken tijdens de licentietraining met de Gevoelsverkenner® van Greetje Welten. Op een prachtige verstilde plek in Nederland kon ik me even terugtrekken en deze methode op mijzelf toepassen. Ongelofelijk hoe snel je hiermee tot de kern kan doordringen op gevoelsniveau.


Het is een prachtige tool om patronen bloot te leggen, contact te maken met je gevoel en het verlangen te wekken er echt iets mee te doen. En de ideeën om dit inzetten in mijn praktijk borrelen al!


De GevoelsVerkenner® is ontwikkeld door Greetje Welten. De

methodiek biedt tools die je helpen je gevoelsleven te verkennen. Door op onderzoek te gaan word je bewust van jouw gevoelens en hoe je daarmee omgaat. En het mooie is dat je daar amper woorden bij te hoeft te gebruiken. Het geeft antwoord op vragen als: ‘Wat voel je? Vanuit welke invalshoek verbind jij je met dit gevoel? Hoe ga je ermee verder?’ Ik heb persoonlijk ervaren hoe snel deze methodiek verrassende inzichten en nieuwe perspectieven geeft.


Voor de methodiek heeft Greetje Welten 8 figuren en grondankers ontwikkeld. De GevoelsVerkenner® is hierbij de centrale figuur en kijkt rond in een landschap vol gevoelens. Vanuit dat perspectief kan hij de overige 7 figuren ontdekken die allemaal op eigen wijze met hun gevoel omgaan en je inzichten kunnen geven.


Binnenkort ga ik starten met groepssessies voor volwassenen. In kleine groepjes van 4-6 deelnemers gaan we op 2 dagen aan de slag met persoonlijke thema's aan de hand van deze prachtige methodiek. Wat is er nu mooier dan een cadeau aan jezelf geven.


Daarnaast ga ik in het nieuwe jaar workshops verzorgen voor professionals, zodat je na aanschaf van de materialen ook zelf aan de slag kan.


En misschien komt er in de voorjaarsvakantie ook wel een kinderworkshop.


Dus heb je interesse in het aanbod, laat het me weten via een berichtje op de contactpagina.bottom of page